skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę w średnią kostkę.
Krok 2:
Smażyć na lekko złoty kolor.
Krok 3:
Dodaj mięso mielone i smaż do miękkości, ostrożnie rozbijając grudki. Jeśli podczas pieczenia uwolni się woda, poczekaj, aż całkowicie odparuje. W tym procesie dodaj sól, pieprz.
Krok 4:
Drobno posiekaj zieloną cebulę.
Krok 5:
Rozbij trzy jajka do miski, dodaj cukier, śmietanę, ubij trzepaczką do uzyskania gładkości.
Krok 6:
Wymieszaj mąkę z sodą.
Krok 7:
Szybko połącz z mieszanką jajeczną.
Krok 8:
Dodaj mięso mielone i cebulę do ciasta, wymieszaj.
Krok 9:
Włóż ciasto do formy. Silikon można tylko nasmarować olejem, zaleca się również posypanie metalu mąką lub bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.
Krok 10:
W przypadku śmietany zetrzyj sery na grubej tarce.
Krok 11:
Zagotuj mleko, dodaj sery.
Krok 12:
Na małym ogniu podgrzej, mieszając, aż sery się rozpuszczą. Dodaj zioła prowansalskie.
Krok 13:
Przykryj gotowy krem ten kontakt folią spożywczą i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 14:
Wyjmij gotowe ciasto z formy i ostudź.
Krok 15:
Przeciąć schłodzone ciasto na pół.
Krok 16:
Posmaruj ciasta i wierzch ciasta schłodzoną śmietaną. Drobno posiekaj koperek i posyp wierzch ciasta. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
oprócz soli i pieprzu do mięsa mielonego można dodać dowolne inne przyprawy do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g