twaróg karmelowy Wielkanoc
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zmiel ciasteczka i orzechy razem na okruchy.
Krok 2:
W jednorodnej masie wymieszaj twaróg i gotowane mleko skondensowane.
Krok 3:
Ubij śmietanę w ładną, stabilną pianę.
Krok 4:
Połącz razem z twarogiem i wymieszaj.
Krok 5:
Tutaj posyp okruchy orzechów i ciastek. Ponownie wszystko delikatnie wymieszaj.
Krok 6:
Włóż gotową masę do formy, przykryj folią i włóż do lodówki do następnego dnia.
Krok 7:
Udekoruj gotowe ciasto twarogowe według własnego gustu.
Krok 8:
Smacznego i Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g