deser twarogowy z żurawiną i makiem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Połącz twaróg ze skondensowanym mlekiem. Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 3:
Podziel masę twarogową na dwie równe części.
Krok 4:
Dodaj suszoną żurawinę do połowy twarogu, wymieszaj. Dodaj mak do pozostałego twarogu.
Krok 5:
Ułóż warstwy w szklankach: 3-4 łyżki twarogu z suszoną żurawiną
Krok 6:
2 łyżki. puree z żurawiny z cukrem.
Krok 7:
2-3 łyżki twarogu z makiem
Krok 8:
1-2 łyżki. puree z żurawiny z cukrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Sok żurawinowy - 46 kcal/100g