Sałatka z wątróbki

przepyszna sałatka z wątróbką zachwyci cię! Sałatka jest pyszna i łatwa do przygotowania
lana5Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 12 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 23 % 6 g
136 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
i tak bierzemy rozmrożoną wątrobę, oczyszczamy ją z filmów, myjemy i wrzucamy do wrzącej osolonej wody, jeśli kawałki nie są duże, to wystarczy 20 minut.Ugotowane, umyte.ostudzić...Teraz pokrój go w cienkie paski o długości 2-3 cm, dodaj zielony groszek do wątroby, sól i dopraw majonezem, możesz posypać ziołami na wierzchu, więc sałatka jest gotowa..SMACZNEGO DLA WSZYSTKICH!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy