sałatka z wątroby
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
i tak bierzemy rozmrożoną wątrobę, oczyszczamy ją z filmów, myjemy i wrzucamy do wrzącej osolonej wody, jeśli kawałki nie są duże, to wystarczy 20 minut.Ugotowane, umyte.ostudzić...Teraz pokrój go w cienkie paski o długości 2-3 cm, dodaj zielony groszek do wątroby, sól i dopraw majonezem, możesz posypać ziołami na wierzchu, więc sałatka jest gotowa..SMACZNEGO DLA WSZYSTKICH!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g