Sałatka z twarogu z czosnkiem i pomidorami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Sałatka jest dobra, ponieważ daje możliwość improwizacji. Zamiast pomidorów możesz wziąć ogórki i zastąpić sałatkę liściastą innymi ziołami.
2. Zetrzyj twaróg na gładką masę.
3. Dodaj do niego starte pomidory.
4. Posiekaj warzywa, dodaj do miski. Sól do smaku. Dodaj zmiażdżony czosnek.
5. Dopraw majonezem lub olejem roślinnym, dobrze wymieszaj.
2. Zetrzyj twaróg na gładką masę.
3. Dodaj do niego starte pomidory.
4. Posiekaj warzywa, dodaj do miski. Sól do smaku. Dodaj zmiażdżony czosnek.
5. Dopraw majonezem lub olejem roślinnym, dobrze wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g