makaron z boczkiem, pomidorkami koktajlowymi, sałatą i serem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ten przepis kulinarny zasugerował mi znajomy. Pracuje we włoskiej restauracji i makaron z boczkiem mają prawie najbardziej popularne danie.
aby go ugotować, najpierw ugotuj i złóż makaron, a następnie smaż boczek, aż utworzy się złota skorupa. Następnie na tej samej patelni umieść posiekany czosnek i połówki wiśni. Sól, pieprz i mieszaj przez trzy minuty, lekko zmniejszając ogień. Następnie dodaj tę mieszaninę do makaronu i dopraw sałatą z odciętymi łodygami. Przyjemność z jedzenia jest gwarantowana. Oczywiście dobrze byłoby towarzyszyć potrawie lampką włoskiego wina, ale można się bez tego obejść, makaron z boczkiem nie przestanie być tak niesamowicie smaczny. Jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g