Sałatka z wątróbki dorsza z groszkiem

pyszna sałatka ze zdrowymi składnikami! Wątroba dorsza jest bardzo przydatnym produktem, więc musisz mieć więcej różnych przepisów z tym składnikiem. Dlatego proponuję szybką sałatkę z produktów, które zawsze znajdują się w lodówce, a wątroba dorsza nada temu daniu nowy, ciekawy smak.
ArinaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 78 % 25 g
węglowodany 9 % 3 g
246 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie wszystkich składników

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wątróbkę dorsza wkładamy do salaterki i ugniatamy widelcem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotujemy zielony groszek we wrzącej wodzie przez 10 minut. Jeśli jest w puszkach, spuść płyn i rozprowadź na wątrobie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajka gotujemy na twardo i drobno kroimy

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ogórek kroimy w kostkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj paprykę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posiekaj również zieloną cebulę i włóż wszystkie składniki do salaterki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wszystko wymieszaj, dopraw oliwą z oliwek. Możesz wlać trochę płynu pozostałego z wątroby

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka dorsza w oleju - 613   kcal/100g

Podobne przepisy