Sałatka z wątróbki dorsza z groszkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie wszystkich składników
Krok 2:
Wątróbkę dorsza wkładamy do salaterki i ugniatamy widelcem
Krok 3:
Gotujemy zielony groszek we wrzącej wodzie przez 10 minut. Jeśli jest w puszkach, spuść płyn i rozprowadź na wątrobie
Krok 4:
Jajka gotujemy na twardo i drobno kroimy
Krok 5:
Ogórek kroimy w kostkę
Krok 6:
Posiekaj paprykę
Krok 7:
Posiekaj również zieloną cebulę i włóż wszystkie składniki do salaterki
Krok 8:
Wszystko wymieszaj, dopraw oliwą z oliwek. Możesz wlać trochę płynu pozostałego z wątroby
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka dorsza w oleju - 613 kcal/100g