Sałatka z figami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Pod wodą z kranu myjemy dojrzałe i pełne soków kiełki sałaty. Wytnij świeże figi z ogona, do & nbsp;przeciwnego końca. Każdą figę należy podzielić na 8 takich kawałków. Ser jest również krojony, obliczając przybliżoną średnią wielkość.
kiełki sałaty po prostu rozrywamy rękami, wybierając wygodne dla nas rozmiary poszczególnych kawałków. Rozłóż te kawałki na dużym talerzu. Piękna podstawa naczynia jest gotowa. TERAZ powinny leżeć na nim podłużnie pokrojone kawałki szynki.
po trzecie są kawałki koziego sera z figami. Wlać naczynie mieszanką miodu, soku z cytryny i oliwy z oliwek. Ostatni składnik jest opcjonalny. Ukończona sałatka zachwyci oko, a ponadto Twój gust!
kiełki sałaty po prostu rozrywamy rękami, wybierając wygodne dla nas rozmiary poszczególnych kawałków. Rozłóż te kawałki na dużym talerzu. Piękna podstawa naczynia jest gotowa. TERAZ powinny leżeć na nim podłużnie pokrojone kawałki szynki.
po trzecie są kawałki koziego sera z figami. Wlać naczynie mieszanką miodu, soku z cytryny i oliwy z oliwek. Ostatni składnik jest opcjonalny. Ukończona sałatka zachwyci oko, a ponadto Twój gust!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Figi - 49 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g