Bardzo szybka sałatka o niezwykłym smaku. Zaintrygowała mnie nazwa i po raz pierwszy spróbowałam tej sałatki. Okazało się szybkie, smaczne, dość satysfakcjonujące i bez uczucia ciężkości w żołądku pomimo obecności majonezu.
Sałatka z wędzonym kurczakiem, białymi grzankami i makiem
niestety masz wyłączony lub nie działa
Javascript
. Do pracy z większością funkcji na naszej stronie jest to niezbędny element. Skontaktuj się z administratorem, aby rozwiązać ten problem.
Na wagę kompozycji:
w jednej porcji (184g)
we wszystkich porcjach (736 g)
100g
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
20 min
PT20M
Krok 1: Składniki
Krok 2: Kurczaka pokroić w kostkę i ułożyć na półmisku, posmarować majonezem
Krok 3: Pomidory pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu kurczaka, posmarować majonezem
Krok 4: Chleb pokroić w kostkę i osuszyć w piekarniku
Krok 5: Ułożyć na pomidorach i posypać makiem
Krok 6: Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
Pomidory -
23
kcal/100g
Majonez sałatkowy 50% tłuszczu -
502
kcal/100g
Majonez lekki -
260
kcal/100g
Majonez Prowansalski -
624
kcal/100g
Majonez "prowansalski" -
627
kcal/100g
Majonez stołowy -
627
kcal/100g
Mak (ziarno) -
556
kcal/100g
Mak -
556
kcal/100g
Baton -
273
kcal/100g
Wędzony kurczak -
117
kcal/100g