skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy składniki. Ziemniaki umyć szczotką
Krok 2:
Obierz ziemniaki
Krok 3:
Pokrój ziemniaki w bardzo cienkie plasterki, w tym celu możesz użyć rozdrabniacza, noża lub specjalnej tarki.
Krok 4:
Opłucz ziemniaki w zimnej wodzie za pomocą durszlaka, który nie przykleja się do papieru ani przyborów podczas gotowania. Poczekaj, aż woda całkowicie spłynie.
Krok 5:
Ułóż kubki ziemniaczane w jednej warstwie na pergaminie do pieczenia
Krok 6:
Przykryj obracający się talerz z kuchenki mikrofalowej tym papierem z ziemniakami lub po prostu połóż ziemniaki na talerzu.Włącz kuchenkę mikrofalową na wysoką moc i gotuj, aż frytki zaczną przybierać & quot; brązowy kolor", to około 3-5 minut, aby były chrupiące, ale nie prześwietlaj, aby się nie przypaliły.Dodaj sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku. Powtórz również z kolejną porcją ziemniaków
Krok 7:
Jeść zaraz po ugotowaniu, gdy są chrupiące
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g