skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznej smażonej cukinii.
Krok 2:

Pokrój jedną młodą cukinię w pierścienie o grubości około jednego centymetra.
Krok 3:

Rozłóż cukinię na odpowiednim naczyniu, a następnie dodaj sól i mieszankę czarnej i czerwonej papryki do smaku.
Krok 4:

Wymieszaj cukinię pokrojoną w pierścienie z przyprawami.
Krok 5:

Wlej dwie łyżki oleju roślinnego na patelnię i podgrzej ją na kuchence.
Krok 6:

Cukinię pokrojoną w krążki obtaczamy w mące z każdej strony.
Krok 7:

Rozłóż cukinię na patelni i usmaż, włączając piec do temperatury nieco wyższej niż średnia.
Krok 8:

Posiekaj koperek z natką pietruszki dość drobno, jak chcesz i lubisz.
Krok 9:

Przez prasę przepuszczamy dwa ząbki czosnku.
Krok 10:

Dodaj czosnek do talerza do zieleni i dobrze wymieszaj.
Krok 11:

Smażyć cukinię na złoty kolor z każdej strony.
Krok 12:

Rozłóż smażoną cukinię na odpowiednim talerzu.
Krok 13:

Posyp cukinię dość obficie posiekanymi aromatycznymi ziołami z czosnkiem.
Krok 14:

Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
pieczona cukinia z czosnkiem bez majonezu. Cóż, bardzo prosty przepis! Kiedy nadchodzi lato, wszystkie gospodynie domowe z pewnością gotują smażoną cukinię z czosnkiem! Tanie, zdrowe, smaczne i łatwe do żołądka danie-smażona cukinia idealnie komponuje się z pikantnym czosnkiem! Mój przepis na smażoną cukinię odpowie na twoje pytanie, jak je ugotować i odpowiednio usmażyć, aby danie było piękne, wywołało apetyt. Sos śmietanowy lub majonezowy będzie do nich bardzo przydatny. Jedz zdrowo i wzmocnij swoją odporność! Cukinia pochodzi z północnego Meksyku (Dolina Oaxaca), gdzie pierwotnie spożywano tylko jej nasiona. Młode cukinie mają najlepszy smak i są lekkostrawne, można je dodawać do menu dla dzieci, do diety pacjentów, którzy wracają do zdrowia, a także osób cierpiących na problemy trawienne. Ze względu na lekką strawność i niską kaloryczność cukinia jest jednym z najpopularniejszych warzyw w dietach odchudzających.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g


