Cupcake w kubku z kawą rozpuszczalną

pyszna babeczka na szybką rękę. Tylko 5 minut-i gotowe! Takie czekoladowe babeczki są po prostu ratunkiem, jeśli goście nagle się pojawią. Ten przepis pomógł mi więcej niż raz. Weź udział! I tylko wtedy, gdy chcesz smacznego, ale nie ma sposobu, aby długo i dużo gotować.
eleczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 7 g
tłuszcze 32 % 18 g
węglowodany 56 % 32 g
308 kcal
IG: 12 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

wybieramy małą głęboką miskę, rozbijamy jajko, wlewamy cukier. Za pomocą zwykłego widelca ubij, aż będzie gładka.

w osobnej filiżance rozpuść kawę wrzącą wodą.

wlej olej roślinny i kawę do mieszanki jajecznej.

przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dobrze wymieszaj. Ciasto nie jest strome, ale grubsze niż naleśniki.

nasmaruj kubki olejem roślinnym i włóż do nich ciasto na 1/2 objętości.

gotuj w kuchence mikrofalowej w najmocniejszym trybie przez 3-5 minut (gotowość sprawdzamy drewnianym szpikulcem - jeśli jest sucha, ciasto jest gotowe).

podawaj na ciepło z herbatą. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Kawa rozpuszczalna - 94   kcal/100g

Podobne przepisy