skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź kubek, który możesz włożyć do kuchenki mikrofalowej. Najpierw musisz rozbić jedno jajko. W przypadku tego przepisu lepiej jest nawet wziąć bardzo małe jajko. Następnie dodaj 2 łyżki cukru i wymieszaj widelcem z jajkiem. Następnie wlej 4 łyżki mleka. Ponownie dokładnie wymieszaj. Wlej trzy łyżki oleju roślinnego i włóż dwie łyżki proszku kakaowego. Umieść go bez zjeżdżalni. Dużo kakao nie jest konieczne, w przeciwnym razie będzie gorzkie. Na koniec ostrożnie wlej cztery łyżki mąki i trochę proszku do pieczenia cienkim strumieniem. Wystarczy jedna łyżeczka do kawy. Umieść kubek w kuchence mikrofalowej. Włącz go na maksymalną moc. Po trzech minutach wyjmij ciastko czekoladowe w kubku. Przysmak jest gotowy. Najsmaczniejsze jedzenie nie musi być przygotowywane długo i ciężko. Oto prosty przepis kulinarny dla ciebie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g