skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną świąteczną zrównoważoną sałatkę, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Zrywamy rękami lub kroimy nożem pięć lub sześć liści sałaty i wkładamy do obszernej miski, a następnie doprawiamy je sokiem z połowy cytryny.
Krok 3:
Włóż jedną trzecią puszki kukurydzy w puszkach do miski.
Krok 4:
Pokrój jeden średni ogórek w dowolne paski.
Krok 5:
Rozłóż pokrojony w paski ogórek w misce.
Krok 6:
Pokrój dwa pomidory na małe kawałki.
Krok 7:
Rozłóż pokrojone pomidory we wspólnej misce.
Krok 8:
Pokrój sześć jaj przepiórczych na pół, a następnie posiekaj bazylię z natką pietruszki dość drobno według własnych upodobań.
Krok 9:
Włóż posiekane warzywa do miski i dodaj czarny pieprz do smaku.
Krok 10:
Dodaj sól do miski do smaku.
Krok 11:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 12:
Doprawiamy sałatkę czterdziestoma mililitrami oliwy z oliwek.
Krok 13:
Układamy sałatkę porcjami w salaterkach.
Krok 14:
Udekoruj sałatkę na wierzchu jajkami przepiórczymi.
Krok 15:
Rozłóż kawałki tuńczyka w puszce na środku każdej salaterki.
Krok 16:
Podawaj przygotowaną oryginalną sałatkę z soczystym tuńczykiem i jajkiem na świątecznym stole.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
cóż, bardzo prosty przepis na sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą na świąteczny stół! Smaczna, satysfakcjonująca i bardzo niedroga-oryginalna sałatka z soczystym tuńczykiem i jajkiem! Proponuję wszystkim przygotować pyszną sałatkę z tuńczykiem w puszce. Jest delikatny, zrównoważony, więc Twoi bliscy z pewnością go pokochają. Aby przygotować tak pyszne sałatki, wystarczy znać ich przepisy i przestrzegać sugerowanych proporcji składników. Ta świąteczna sałatka będzie najpopularniejszym daniem na stole każdej gospodyni domowej! Cóż, bardzo prosty przepis! Jemy w domu, gotujemy w domu! Chcesz nauczyć się gotować pyszne?! SUBSKRYBUJEMY nasz kanał kulinarny-kuchnia z Eleną!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g