Sałatka z tuńczykiem w puszce, kukurydzą i jajkiem

łatwe do przygotowania danie świąteczne! Udany przepis na przygotowanie delikatnej i zbilansowanej sałatki na świątecznym stole, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 7 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 22 % 4 g
102 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną świąteczną zrównoważoną sałatkę, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zrywamy rękami lub kroimy nożem pięć lub sześć liści sałaty i wkładamy do obszernej miski, a następnie doprawiamy je sokiem z połowy cytryny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż jedną trzecią puszki kukurydzy w puszkach do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój jeden średni ogórek w dowolne paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż pokrojony w paski ogórek w misce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój dwa pomidory na małe kawałki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż pokrojone pomidory we wspólnej misce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój sześć jaj przepiórczych na pół, a następnie posiekaj bazylię z natką pietruszki dość drobno według własnych upodobań.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż posiekane warzywa do miski i dodaj czarny pieprz do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj sól do miski do smaku.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Doprawiamy sałatkę czterdziestoma mililitrami oliwy z oliwek.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Układamy sałatkę porcjami w salaterkach.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Udekoruj sałatkę na wierzchu jajkami przepiórczymi.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż kawałki tuńczyka w puszce na środku każdej salaterki.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Podawaj przygotowaną oryginalną sałatkę z soczystym tuńczykiem i jajkiem na świątecznym stole.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

cóż, bardzo prosty przepis na sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą na świąteczny stół! Smaczna, satysfakcjonująca i bardzo niedroga-oryginalna sałatka z soczystym tuńczykiem i jajkiem! Proponuję wszystkim przygotować pyszną sałatkę z tuńczykiem w puszce. Jest delikatny, zrównoważony, więc Twoi bliscy z pewnością go pokochają. Aby przygotować tak pyszne sałatki, wystarczy znać ich przepisy i przestrzegać sugerowanych proporcji składników. Ta świąteczna sałatka będzie najpopularniejszym daniem na stole każdej gospodyni domowej! Cóż, bardzo prosty przepis! Jemy w domu, gotujemy w domu! Chcesz nauczyć się gotować pyszne?! SUBSKRYBUJEMY nasz kanał kulinarny-kuchnia z Eleną!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy