skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis obejrzałem w jakimś programie. Od tego czasu jest to jedna z ulubionych sałatek naszej rodziny. Czas przygotowania: 20 min bardzo łatwa do przygotowania sałatka. Można go przygotować nie tylko w zwykły dzień, ale także podawać na świątecznym stole.
jest szybki, niesamowicie smaczny i pożywny!
Saura w puszkach - 250 gramów
kapusta biała-400-500 gramów
zielony groszek-200 gramów (świeży lub w puszkach)
cebula-1-2 sztuki
szczypiorek - 1 pęczek
cukier - 1 łyżeczka (połowa - na groszek, reszta-na kapustę)
sól-1 łyżeczka (połowa - na groszek, reszta-na kapustę)
pieprz czarny mielony - 1/3 łyżeczki
porcje: 3-4 jak zrobić "sałatkę ze świeżej kapusty z saury"
zielony groszek można użyć świeżego lub mrożonego. Umieść groszek w naczyniu mikrofalowym i napełnij wodą, aby przykryła groszek.
dodaj sól i cukier, przykryj i włóż do kuchenki mikrofalowej z dużą mocą na 5 minut.
posiekaj kapustę w cienkie paski.
dodaj sól i cukier do kapusty, zmiksuj, aby stała się miękka i wypuść sok.
pokrój cebulę w cienkie półpierścienie lub małe kostki. Drobno posiekaj zieloną cebulę.
groszek jest ugotowany, spuszczamy z niego płyn. Dodaj schłodzony groszek i cebulę do kapusty.
Dodaj saurę w puszkach bez płynu. Możesz lekko pokruszyć kawałki ryby.
wymieszaj sałatkę i dodaj czarny pieprz, a jeśli ryba była w oleju, wlej trochę oleju z ryby lub zwykłego oleju roślinnego.
wymieszaj-a nasza sałatka jest gotowa. Posyp zieloną cebulą podczas serwowania.
koniecznie wypróbuj ten przepis, na pewno spodoba się każdemu )) bardzo się starałem napisać dla ciebie ten przepis. Czas zajmuje bardzo mało tylko 20 minut Teraz zawsze gotuję, gdy przychodzą goście, goście naprawdę to lubią)) wszyscy zawsze pytają o jej przepis.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g