skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznej sałatki z warzyw pod marynatą.
Krok 2:
Przygotuj marynatę do sałatki i włóż dwie łyżki cukru, pół łyżki soli, pięćdziesiąt mililitrów nierafinowanego oleju roślinnego, pięćdziesiąt mililitrów 6% octu balsamicznego i dwieście mililitrów wody do rondla.
Krok 3:
Umieść patelnię na włączonej kuchence, wymieszaj, aby wszystkie dodane składniki dobrze się wymieszały i zagotuj.
Krok 4:
Posiekaj pół kilograma świeżej białej kapusty w paski.
Krok 5:
Włóż posiekaną kapustę do dużej miski.
Krok 6:
Niezbyt drobno posiekaj jedną główkę cebuli.
Krok 7:
Przenieś posiekaną cebulę do miski na kapustę.
Krok 8:
Zetrzyj jeden świeży burak na grubej tarce do wspólnej miski.
Krok 9:
Zetrzyj również jedną świeżą marchewkę na grubej tarce do wspólnej miski.
Krok 10:
Dokładnie wymieszaj wszystkie warzywa w misce, aż będą gładkie.
Krok 11:
Wlej marynatę gotowaną na kuchence do miski z warzywami.
Krok 12:
Przykryj warzywa w misce odpowiednim talerzem.
Krok 13:
Umieść ładunek z odpowiedniego pojemnika z wodą na talerzu i wyjmij go na jeden dzień, a najlepiej na dwa dni w lodówce.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich i udanego przygotowania sałatki z przekąskami!
Sałatka przekąskowa z jarmużem i burakami! Buraki są podstawą najbardziej znanych potraw kuchni rosyjskiej, takich jak barszcz i śledź pod futrem. Jestem pewien, że nawet śliniłeś się na wzmiankę o tych potrawach. Ale chcemy zaoferować Ci nie mniej interesującą sałatkę, ale zdecydowanie zdrowszą. Chrupiące, jasne kolory, jedząc, nie możesz obawiać się o swoją figurę. Zacznijmy robić sałatkę zabójczą tłuszczu! Sałatka z przekąskami ze świeżej kapusty, buraków i marchwi – zawsze doda wigoru i zapewni dostawę składników odżywczych dla całego organizmu. Sałatka, która zawiera buraki - naturalny środek czyszczący, kapusta-źródło kwasu askorbinowego, pomoże zwalczyć różne dolegliwości związane ze zmniejszoną odpornością. Buraki pomogą oczyścić jelita z bakterii i toksyn, mają działanie przeciwzapalne, zapobiegają rozwojowi anemii, są bardzo przydatne dla osób cierpiących na nadciśnienie, otyłość i miażdżycę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g