skład / składniki
metoda gotowania
a więc zacznijmy od przygotowania sosu!
1) przede wszystkim czosnek należy obrać!
2) następnie drobno posiekaj!
(lub możesz przepuścić zmiażdżenie czosnku, osobiście drobno posiekałem go nożem)
3) Przenieś posiekany czosnek na głęboki, ale mały talerz.
następnie dodaj tam 4 łyżeczki śmietany, a także 4 łyżeczki keczupu. Wszystko dobrze wymieszaj i usuń na bok, aby dać SOS! To ważne!
(osobiście nie soliłem ani nie pieprzyłem, ponieważ nie uważałem tego za stosowne, możesz dodać sól i pieprz lub dodać dowolną przyprawę do swojego gustu!)
a teraz zaczynamy przygotowywać składniki na bułki!
1) przede wszystkim czosnek należy obrać! I odkładamy na bok.
2) ser należy pokroić w mały plasterek.
osobiście pokroiłem w kostki.)
3) czarny chleb kroimy w kostkę lub plasterek jak ser!
dalej.
4) ostrożnie umieść kawałek masła na gorącej patelni i pozwól mu się nie stopić!
5) a dopiero potem usmaż przygotowany brązowy chleb na tym maśle.
(który pokroiłeś w kostki lub plasterek)
brązowy chleb smażymy ze wszystkich stron, aż pojawią się skórki.
powinieneś dostać grzanki
gdy tylko wszystko się usmaży, przenosimy brązowy chleb na talerz, aby lekko ostygnąć!
6) Następnie każdą grzankę z każdej strony należy natrzeć czosnkiem!
(osobiście zniknął mi 1 ząbek czosnku! Cóż, lepiej wziąć z marginesem!)
po zetarciu wszystkich grzanek wykonujemy ostatnie czynności!
8) otwieramy paczkę surowego wędzonego boczku z wyprzedzeniem!
9) na każdym kawałku grzanki ( lub plasterku) kładziemy kawałek ( lub plasterek) sera. A wszystko to zawijamy w jeden plasterek boczku.
owinąć trzeba bardzo dobrze, prawie całą długość grzanki i sera.
10) gdy tylko wszystko zostanie owinięte, przenosimy się na protwin.na którym najlepiej umieścić nieprzywierającą matę do piekarnika. aby boczek się nie przypalił. Ale to już zależy od Ciebie, dywan już miałem i postanowiłem to zrobić.
11) Po przeniesieniu wszystkich rolek do protwin, wysyłamy do nagrzanego piekarnika w 180 C, przez 5 minut.
12) wyjmujemy je, jemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g