skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. w razie potrzeby i smaku zestaw składników można zmienić, ale każdy z nich doskonale się łączy i uzupełnia. Myjemy dynię i myjemy, usuwamy sedcewinę z nasionami, skórką. Pokrój miąższ dyni w małe kostki lub kostki.
Krok 2:
Moja papryka, aby poprawić kolorystykę, możesz wziąć różne kolory. Usuń łodygę z nasion papryki, pokrój ją na połówki pierścieni lub paski. Cebulę bierzemy niebieską, słodką. Czyścimy go i kroimy na połówki pierścieni.
Krok 3:
Nasmaruj formę ogniotrwałą oliwą z oliwek. Rozłóż na nim gotowaną dynię, paprykę i cebulę. Posyp garść świeżych ziaren kukurydzy na wierzchu, nada sałatce przyjemny smak, a także sprawi, że będzie zdrowsza. Posyp warzywa oliwą z oliwek. Formę zamykamy od góry folią. Piekarnik rozgrzewa się do 180 stopni. Włóż formę z warzywami do piekarnika na 10 minut.
Krok 4:
Następnie zdejmij folię i pozwól warzywom lekko się zrumienić na wierzchu, ale najważniejsze jest, aby nie wyschły.
Krok 5:
Różowego łososia wędzonego na gorąco kroimy na kawałki, usuwamy skórę, rozkładamy na małe kawałki mięsa, ostrożnie usuwając wszystkie kości.
Krok 6:
Miód jest gęsty lub kandyzowany, musi być płynny w kąpieli wodnej. Ale w żadnym wypadku miód nie może stopić się w ogniu, w przeciwnym razie straci wszystkie przydatne właściwości.
Krok 7:
Pieczone warzywa układamy w salaterce. Połóż kawałki fileta z wędzonego różowego łososia na wierzchu.
Krok 8:
Rozłóż pokrojone na ćwiartki lub połówki małych pomidorów lub pomidorów cherry, posyp garścią orzeszków piniowych i sezamu. Posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki. Polej sałatkę przygotowanym dressingiem.
Krok 9:
Sałatka jest gotowa. podajemy go do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Filet z różowego łososia - 133 kcal/100g