skład / składniki
metoda gotowania
przekąski z tartletami już dawno stały się modą kulinarną. Jest piękny i pyszny. Urzekające jest również to, że nadzienie do tartletów może być inne - wszystko, czego dusza zapragnie. Możesz podawać taką przekąskę nie tylko na święta. Krewni będą bardzo zadowoleni, jeśli bez większego powodu otrzymają tak apetyczne danie. Szare dni powszednie natychmiast staną się jaśniejsze i przyjemniejsze.
nadzienie zaproponowane w tym przepisie jest nie tylko bardzo smaczne, ale także zdrowe. Kompozycja zawiera wątrobę dorsza-cenny produkt zalecany do spożycia przez dietetyków.
1. Włóż wątrobę dorsza do miski. Ugniataj widelcem, ale nie do jednorodności. Wystarczy rozbić produkt na małe kawałki.
2. Umyj świeży ogórek, osusz ręcznikiem papierowym. Drobno pokrój ogórek w kostkę. Aby to zrobić, pokrój warzywo na cienkie koła, a następnie posiekaj. Więc kostki będą tak jednolite i schludne, jak to możliwe. Zostawimy kilka kółek do dekoracji przekąski.
3. Jajko gotujemy na twardo. Aby to zrobić, gotuj przez 6-7 minut od momentu zagotowania wody. Następnie przenieś jajko do miski z zimną wodą, aby szybko ostygło. Następnie obieramy ze skorupy i kroimy w małe kostki.
3. Rozłóż ogórek i jajko na wątrobie dorsza, wymieszaj. Sól do smaku. Wypełnij powstałą mieszanką tartaletki. Udekoruj plasterkami ogórka i ziarnami granatu. Chociaż możesz ozdobić inaczej, według własnego gustu.
taką przekąskę należy podać natychmiast po ugotowaniu. Jeśli tartaletki stoją, tracą smak.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątroba dorsza w oleju - 613 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g