skład / składniki
metoda gotowania
sajgonki lub sajgonki to przekąska z rybą i ogórkiem zawinięta w papier ryżowy. Jednak wypełnienie może być bardzo zróżnicowane. Przygotuj takie bułki z awokado, marchewką, kapustą, możesz również użyć krewetek. Prezentowana wersja nadzienia w tym przepisie jest prosta, ale jednocześnie harmonijna i smaczna. Ser śmietankowy dodaje delikatnej nuty, liście sałaty witaminizują przekąskę. Sezam stanie się nie tylko ozdobą, ale doskonale uzupełnia ogólny smak.
1. Włóż arkusz papieru ryżowego do odpowiedniego pojemnika, napełnij ciepłą wodą, pozostaw na 15 sekund.
2. Na powierzchni roboczej kładziemy ręcznik papierowy. Po określonym czasie kładziemy papier ryżowy na przygotowanym ręczniku papierowym, niech nadmiar wilgoci zostanie wchłonięty.
3. Pokrój czerwoną rybę w paski. Odpowiedni jest lekko solony pstrąg, możesz także wziąć łososia, łososia, łososia sockeye. Każda czerwona ryba według własnego gustu.
4. Umyj ogórek, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w duże kostki. Umyj liście sałaty pod bieżącą wodą, również wysusz.
5. Na środku papieru ryżowego kładziemy liście sałaty, smarujemy serem śmietankowym, układamy plastry czerwonej ryby i ogórka. Bardzo ostrożnie zwiń w rolkę.
6. Posyp rolkę sezamem, a następnie pokrój na pół. Bardzo smaczne takie bułki podawać z sosem sojowym.
przekąska będzie świetnie wyglądać na świątecznym stole, a dni powszednie będą jaśniejsze i bardziej zróżnicowane.
jedz z przyjemnością, traktuj przyjaciół! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Papier ryżowy - 333 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g