niemiecka zupa z makaronem z kurczaka - nudelsup

świetna zupa na drugi dzień wakacji! .
Andrzej SzpakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 3 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 43 % 3 g
34 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

Niemiecki makaron to łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna zupa na bulionie z kurczaka.
aby zrobić makaron, alemusi zagnieść ciasto na 1 jajku, aż będzie ciasne. następnie rozwałkuj go cienko i pokrój. powstały makaron powinien trochę wyschnąć.
dodaj makaron do gotującego się bulionu i gotuj przez 1-2 minuty.
zupa z makaronem jest gotowa! Podawać posypane ziołami

rodzinne sekrety robienia domowego makaronu w uroczym rodzinnym filmie. W filmie zobaczysz przepis krok po kroku na gotowanie makaronu (Nudel)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy