sałatka z topinamburu
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Karczochy Jerozolimskie oczyszczamy, myjemy. Karczoch jerozolimski można czyścić nożem, a jeśli na skórze nie ma uszkodzeń, to zwykłą metalową szczotką (którą zwykle czyści się młode ziemniaki).
2. Pocieramy przygotowany topinambur na grubej tarce, możesz również użyć tarki julienne, jak chcesz.
3. Sól sałatkę do smaku i dopraw śmietaną, wymieszaj.
sałatka jest gotowa!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Topinambur - 61 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g