pianka i puder Mastyksowy
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Układamy pianki marshmallow w szklanym pojemniku (lub dowolnym, który nadaje się do kuchenki mikrofalowej).
2. Posyp pianki sokiem z cytryny i wyślij do kuchenki mikrofalowej na 60 sekund.
3. Wlej połowę porcji cukru pudru do zmiękczonych pianek, wymieszaj łyżką.
4. Posyp powierzchnię roboczą cukrem pudrem, rozłóż na niej powstałą masę i zagniataj rękami jak ciasto.
gotowy mastyk nie powinien przyklejać się do rąk, ale być gładki, elastyczny i elastyczny.
mastyk można również pomalować na dowolny pożądany kolor, odbywa się to w procesie ugniatania za pomocą barwników żelowych.
pyszne ciasto dla Ciebie )
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Marshmallow - 328 kcal/100g