mastyk z pianki i proszku

chcesz udekorować ciasto mastyksem? Dowiedz się, jak go ugotować! Nigdy nie kupuję mastyksu, ponieważ żyję zgodnie z zasadą: po co kupować coś, co można zrobić własnymi rękami? Więc dzielę się swoimi umiejętnościami, spróbuj, ty też odniesiesz sukces!
zliuka17Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 1 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 99 % 89 g
349 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

1. Układamy pianki marshmallow w szklanym pojemniku (lub dowolnym, który nadaje się do kuchenki mikrofalowej).

2. Posyp pianki sokiem z cytryny i wyślij do kuchenki mikrofalowej na 60 sekund.

3. Wlej połowę porcji cukru pudru do zmiękczonych pianek, wymieszaj łyżką.

4. Posyp powierzchnię roboczą cukrem pudrem, rozłóż na niej powstałą masę i zagniataj rękami jak ciasto.

gotowy mastyk nie powinien przyklejać się do rąk, ale być gładki, elastyczny i elastyczny.

mastyk można również pomalować na dowolny pożądany kolor, odbywa się to w procesie ugniatania za pomocą barwników żelowych.

pyszne ciasto dla Ciebie )

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Marshmallow - 328   kcal/100g

Podobne przepisy