owsianka jęczmienna w kuchence mikrofalowej na wodzie
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
więc to bardzo proste:
- kaszę jęczmienną dwa lub trzy razy, nie mniej;
- rozłóż czyste płatki w specjalnym naczyniu, które nadaje się do użytku w kuchence mikrofalowej;
- wsypujemy mak, sól i cukier, mieszamy;
- przykryj patelnię pokrywką i wyślij do kuchenki mikrofalowej na 10 minut (Moc 800 W);
- po wyłączeniu pieca nie spieszymy się z wyjmowaniem owsianki, odstawiamy na 10 minut.
to wszystko, śniadanie jest gotowe)
pachnie pysznie!
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g