Smoothie brzoskwiniowe

Jasny brzoskwiniowy smak w połączeniu z delikatnym jogurtem! Ze wszystkich możliwych napojów smoothie jest najbardziej ulubionym. Kolekcja zawiera wiele przepisów z jagodami: truskawkami, jagodami, żurawiną, borówkami. Dziś kolekcja została uzupełniona o kolejny wspaniały przepis. Są tylko trzy składniki, a wynik jest wspaniały.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 3 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 69 % 11 g
76 kcal
IG: 36 / 18 / 45

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj brzoskwinie, obierz i usuń pestki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój miąższ na małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij brzoskwinie w blenderze na puree.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W brzoskwiniach dodaj cukier i wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż przecier brzoskwiniowy na jogurcie i ubij, aż będzie gładki. Wlej smoothie do szklanek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g

Podobne przepisy