skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż miód do miski. Musi być płynny. Jeśli twój miód stał się zbyt gęsty, możesz go trochę podgrzać (lepiej w łaźni wodnej).
2. Wlej płatki chili (możesz użyć proszku lub drobno posiekać świeżą paprykę).
3. Obierz czosnek, wyciśnij go przez prasę do pozostałych składników.
4. Dodaj kilka szczypt soli.
5. Wszystko dobrze wymieszaj i zalej oliwą z oliwek.
6. Ważnym etapem jest końcowe mieszanie. Zrób to ostrożnie, aby mieszanina była jednorodna.
7. Umieść dużą gałązkę rozmarynu w marynacie.
marynata jest gotowa! Teraz pozostaje marynować rybę. Trzymaj kawałki ryby w marynacie nie dłużej niż 30 minut-ten czas wystarczy.
taka ilość marynaty wystarczy do marynowania ryb o wadze 400-500 gramów.
kulinarne arcydzieła i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g