babeczka w kubku bez kakao
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cynamon, gałkę muszkatołową. Wlej olej roślinny i beztłuszczową śmietanę do powstałej mieszanki, dodaj ekstrakt waniliowy i mus jabłkowy, ubij do uzyskania gładkości i gładkiej konsystencji.
włóż do kubka i wyślij do kuchenki mikrofalowej, wybierz najpotężniejszy tryb i gotuj przez 1 minutę, a następnie sprawdź gotowość, a jeśli to konieczne, włącz kuchenkę mikrofalową na kolejne 15 sekund.
2. Przygotuj krem: wymieszaj zmiękczony ser śmietankowy z cukrem i mlekiem, wymieszaj blenderem.
3. Gotowe ciasto pokrywamy kremem i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Mus jabłkowy - 68 kcal/100g
- Beztłuszczowa śmietana - 59 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g