marynata do ryb w piekarniku

udana marynata na niezwykle smaczną pieczoną rybę! Chcę podzielić się moim ulubionym przepisem na marynatę. To dzięki niemu moje dania rybne są szczególnie smaczne i aromatyczne, a także nieco niezwykłe, ponieważ ta kombinacja składników dodaje pewnej oryginalnej nuty. Świetna alternatywa dla zwykłych marynat rybnych, gdy używany jest tylko sok z cytryny. Spróbuj!
KandinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 44 % 15 g
węglowodany 50 % 17 g
210 kcal
IG: 35 / 0 / 65

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Cebulę obrać, opłukać pod zimną wodą i pokroić w cienkie półpierścienie. Pamiętaj trochę rękami, aby wypuścił sok, przenieś do głębokiego pojemnika.

2. Dodaj musztardę i miód, wymieszaj.

3. Wyciśnij sok z cytryny, wlej go do pozostałych składników.

4. Dodaj oliwę z oliwek, szczyptę soli.

5. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

wszystko jest gotowe i możesz przejść bezpośrednio do marynowania ryb. Marynata wystarczy na tuszę o wadze około 1 kg.

pyszne dania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g

Podobne przepisy