marynata do ryb w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Cebulę obrać, opłukać pod zimną wodą i pokroić w cienkie półpierścienie. Pamiętaj trochę rękami, aby wypuścił sok, przenieś do głębokiego pojemnika.
2. Dodaj musztardę i miód, wymieszaj.
3. Wyciśnij sok z cytryny, wlej go do pozostałych składników.
4. Dodaj oliwę z oliwek, szczyptę soli.
5. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
wszystko jest gotowe i możesz przejść bezpośrednio do marynowania ryb. Marynata wystarczy na tuszę o wadze około 1 kg.
pyszne dania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g