sok żurawinowy ze świeżych jagód

Przygotuj orzeźwiający napój jagodowy. Ugasić pragnienie z korzyścią! Zimny napój z witaminowych jagód doskonale gasi pragnienie, energetyzuje organizm i daje dobry nastrój! Nie bądź leniwy, przygotuj sok żurawinowy, nie pozbawiaj siebie i swoich bliskich tak przydatnym napojem)
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 13 g
52 kcal
IG: 23 / 0 / 77

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Jagody są dokładnie myte pod bieżącą wodą.

2. Zmiel żurawinę za pomocą blendera.

3. Przenieś kleik na sitko i wytrzyj, aby uzyskać czysty sok.

4. Pozostałe ciasto przenosimy na patelnię, napełniamy wodą i wysyłamy do ognia.

5. Wlej cukier do rondla i dodaj kilka pąków goździków (opcjonalnie), zagotuj.

6. Po ugotowaniu gotuj przez 5 minut.

7. Schłodzić bulion, a następnie przefiltrować przez sito.

8. Wymieszaj odcedzony bulion z wcześniej wyciśniętym sokiem.

podawaj napój owocowy schłodzony!

ciesz się zdrowiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy