sok żurawinowy ze świeżych jagód
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Jagody są dokładnie myte pod bieżącą wodą.
2. Zmiel żurawinę za pomocą blendera.
3. Przenieś kleik na sitko i wytrzyj, aby uzyskać czysty sok.
4. Pozostałe ciasto przenosimy na patelnię, napełniamy wodą i wysyłamy do ognia.
5. Wlej cukier do rondla i dodaj kilka pąków goździków (opcjonalnie), zagotuj.
6. Po ugotowaniu gotuj przez 5 minut.
7. Schłodzić bulion, a następnie przefiltrować przez sito.
8. Wymieszaj odcedzony bulion z wcześniej wyciśniętym sokiem.
podawaj napój owocowy schłodzony!
ciesz się zdrowiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g