owsianka lniana na odchudzanie

zjedz śniadanie z korzyściami dla zdrowia i sylwetki! Uważaj na figurę? Przestrzegasz zdrowej diety? W takim razie prawdopodobnie znasz przepis na owsiankę z siemienia lnianego! A jeśli tak nie jest, powiem ci teraz, jak gotować owsiankę lnianą na śniadanie) gotuj, pamiętaj, aby ugotować to danie, ponieważ zdrowiej go nie znaleźć!
AnastasiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 7 g
tłuszcze 62 % 18 g
węglowodany 14 % 4 g
239 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Wlej nasiona lnu do miski blendera i posiekaj (w każdym razie musisz je zmielić, ponieważ nasiona są bardzo twarde).

2. Rozdrobnione nasiona wsypujemy do miski, zalewamy wrzącą wodą, zamykamy pokrywką i odstawiamy na 5 minut.

3. Dodaj sól do smaku i cukier, wzbogać cynamonem, wymieszaj.

4. Doprawiamy naczynie oliwą z oliwek.

4. Podczas serwowania udekoruj świeżymi jagodami malinowymi.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Nasiona lnu - 534   kcal/100g

Podobne przepisy