owsianka z mąki lnianej

śniadanie dietetyczne w zaledwie kilka minut! Spróbuj! Owsianka lniana to bardzo przydatne danie do utrzymania całego organizmu! Przekonałem się o tym z własnego doświadczenia) teraz staram się jeść nie tylko płatki owsiane na śniadanie. Owsianka z mąki lnianej jest przygotowywana bardzo prosto, w ciągu zaledwie kilku minut, spróbuj I ty!
nastjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 34 % 11 g
218 kcal
IG: 91 / 0 / 9

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

1. Zmiel nasiona lnu na mąkę (można to łatwo zrobić za pomocą młynka do kawy lub blendera). Wlej mąkę lnianą do miski.

2. Wlej mleko do rondla, podpal, zagotuj.

3. Wlej mąkę lnianą wrzącym mlekiem, wymieszaj trzepaczką, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Pozostaw na 2 minuty, aby mąka pęczniała.

4. Dodaj sól i cukier do owsianki, wlej orzeszki piniowe, delikatnie wymieszaj.

5. Podawaj, dekorując danie suszonymi morelami, wcześniej pokrojonymi na kawałki.

smacznego!

bądź zawsze w formie)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Nasiona lnu - 534   kcal/100g

Podobne przepisy