owsianka z mąki lnianej
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel nasiona lnu na mąkę (można to łatwo zrobić za pomocą młynka do kawy lub blendera). Wlej mąkę lnianą do miski.
2. Wlej mleko do rondla, podpal, zagotuj.
3. Wlej mąkę lnianą wrzącym mlekiem, wymieszaj trzepaczką, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Pozostaw na 2 minuty, aby mąka pęczniała.
4. Dodaj sól i cukier do owsianki, wlej orzeszki piniowe, delikatnie wymieszaj.
5. Podawaj, dekorując danie suszonymi morelami, wcześniej pokrojonymi na kawałki.
smacznego!
bądź zawsze w formie)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g