ciasto na wódce z chrupnięciem
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbijamy jajka do miski, wlewamy sól i czarny pieprz, rozkładamy widelcem.
2. Dodaj olej roślinny do mieszanki jajecznej i wlej mąkę, wymieszaj trzepaczką, ciasto powinno być całkowicie jednorodne, bez grudek.
3. Wlej wódkę, ponownie wymieszaj.
ciasto jest gotowe, możesz bezpiecznie rozpocząć smażenie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g