skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj prosty zestaw produktów.
Krok 2:
Rozbij jajka do miski, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj widelcem lub trzepaczką. Nie musisz ubijać bujnej masy!
Krok 3:
Dodaj mleko.
Krok 4:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Formy lub miski lub kokotniki-które są dostępne-smarujemy bezwonnym olejem roślinnym. Możesz nawet wziąć kubki lub szklanki-co jest)
Krok 6:
Do każdej formy wlewamy trochę naszego" ciasta & quot;. Produkty tutaj są wskazane na trzy porcje, więc dzielimy całą objętość na trzy formy.
Krok 7:
Włóż łyżkę startego sera do każdej formy. Włóż do kuchenki mikrofalowej na 3-4 minuty. Najpierw masa dobrze się podniesie, potem trochę spadnie - to wszystko jest normalne) jeśli omlet jest płynny, włóż go na kolejną minutę. Skoncentruj się na swoich kuchenkach mikrofalowych. Moje 850 watów mocy - wystarczyło mi 3 minuty.
Krok 8:
Oto gotowy omlet. Pachnie niesamowicie!
Krok 9:
Zaparz herbatę lub kawę, kto co kocha, i poczęstuj rodzinę porannym omletem! Niech poranek będzie dobry!
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g