delikatny omlet w kuchence mikrofalowej w 3 minuty

pyszny omlet na śniadanie w zaledwie 3 minuty! . Pyszny omlet na śniadanie! Przygotowanie jest szybkie i łatwe. Lubię zarówno dzieci, jak i dorosłych. Gotowanie zajmuje tylko 3 minuty! Smacznego!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 11 g
tłuszcze 48 % 12 g
węglowodany 8 % 2 g
168 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj prosty zestaw produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij jajka do miski, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj widelcem lub trzepaczką. Nie musisz ubijać bujnej masy!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mleko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wszystko dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Formy lub miski lub kokotniki-które są dostępne-smarujemy bezwonnym olejem roślinnym. Możesz nawet wziąć kubki lub szklanki-co jest)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do każdej formy wlewamy trochę naszego" ciasta & quot;. Produkty tutaj są wskazane na trzy porcje, więc dzielimy całą objętość na trzy formy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż łyżkę startego sera do każdej formy. Włóż do kuchenki mikrofalowej na 3-4 minuty. Najpierw masa dobrze się podniesie, potem trochę spadnie - to wszystko jest normalne) jeśli omlet jest płynny, włóż go na kolejną minutę. Skoncentruj się na swoich kuchenkach mikrofalowych. Moje 850 watów mocy - wystarczyło mi 3 minuty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oto gotowy omlet. Pachnie niesamowicie!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zaparz herbatę lub kawę, kto co kocha, i poczęstuj rodzinę porannym omletem! Niech poranek będzie dobry!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy