Sałatka z popcornu
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
obierz czosnek, przepuść przez prasę, włóż kleik do miski. Tutaj wlej ocet balsamiczny i oliwę z oliwek, dodaj musztardę, lekko sól i pieprz, ubij ręczną trzepaczką. 
moja rukola jest sucha. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie. Włóż popcorn do salaterki, dodaj cebulę i rukolę, dopraw wcześniej przygotowanym sosem czosnkowo-musztardowym, wymieszaj.
podawaj na stole, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Popcorn - 480 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g