smalec z czosnkiem przez maszynkę do mięsa
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz czosnek, umyj pietruszkę, wysusz.
2. Z pieprzu czyścimy nasiona (nie trzeba usuwać nasion z pieprzu, chociaż należy pamiętać, że dają jeszcze więcej ostrości. Musisz pracować z ostrą papryką w rękawiczkach, w przeciwnym razie możesz się poparzyć). 
3. Zmiel wszystkie składniki za pomocą maszynki do mięsa.
4. Dodaj sól do powstałej masy, wymieszaj.
przechowuj pikantny smalec do kanapek w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Smalec - 930 kcal/100g