smalec z czosnkiem przez maszynkę do mięsa

Przygotuj i spróbuj obfitych kanapek po ukraińsku. Smalec z czosnkiem przez maszynę do mięsa jest darem niebios dla miłośników obfitego jedzenia. Nie bój się takiego produktu jak smalec, ma również własne witaminy, takie jak E i B4, które są bardzo przydatne dla organizmu. Oczywiście nie zaleca się nadużywania produktu, ale jeść z umiarem.
JaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 98 % 89 g
węglowodany 2 % 2 g
839 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Obierz czosnek, umyj pietruszkę, wysusz.

2. Z pieprzu czyścimy nasiona (nie trzeba usuwać nasion z pieprzu, chociaż należy pamiętać, że dają jeszcze więcej ostrości. Musisz pracować z ostrą papryką w rękawiczkach, w przeciwnym razie możesz się poparzyć). 

3. Zmiel wszystkie składniki za pomocą maszynki do mięsa.

4. Dodaj sól do powstałej masy, wymieszaj.

przechowuj pikantny smalec do kanapek w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Smalec - 930   kcal/100g

Podobne przepisy