klasyczny francuski omlet z ziołami
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbij jajka do miski, ubij widelcem, aż będą gładkie.
2. Pietruszkę, estragon i trybulę umyć, drobno posiekać, włożyć do masy jajecznej, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
3. Na patelni stopić kawałek masła, a następnie wlać masę jajeczną.
4. Za pomocą widelca wymieszaj omlet, aż się zetnie.
5. Następnie widelcem delikatnie zginamy jedną krawędź omletu, zwijamy go w rolkę.
6. Przenieś omlet na talerz.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Trybula - 237 kcal/100g