pikantna meksykańska Kolacja w 30 minut
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dostosuj wszystkie pikantne składniki tego dania do swoich upodobań. Drobno posiekaj mięso.
Krok 2:
Dobrze spłucz ryż do czystej wody.
Krok 3:
Pokrój cebulę w średnią kostkę.
Krok 4:
Nieco większa papryka. Zmiel ostrą paprykę.
Krok 5:
Na patelni rozgrzej olej i szybko smaż mięso, aż zmieni kolor.
Krok 6:
Dodaj cebulę, wyciśnij czosnek.
Krok 7:
Dodaj tutaj słodką i ostrą paprykę.
Krok 8:
Smaż przez kolejną minutę. Dodaj sól i wszystkie przyprawy.
Krok 9:
Dalej pomidory we własnym soku, kukurydza, fasola, umyty ryż i 300 ml wody lub bulionu. Wszystko wymieszaj i zagotuj.
Krok 10:
Zrób Minimalne ciepło, przykryj i pozostaw na 15 minut.
Krok 11:
Sprawdź ryż pod kątem gotowości i możesz go wyłączyć. Jeśli ryż jest sztywny, pozostaw ogrzewanie na kolejne 5 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g