187 kcal
20 minutes
Pikantny, apetyczny, lekki, bez majonezu! Klasyczny sos guacamole to znany
121 kcal
10 minutes
Naładuj się pozytywnie przez cały dzień - ten sos ci pomoże! Sos guacamole to
155 kcal
15 minutes
Meksyk do każdego domu! Owoce morza w tortilli!
94 kcal
30 minutes
Ta salsa jest dobra do podania z rybami, mięsem, owocami morza. Salsa (hiszp.
75 kcal
15 minutes
Pyszna, ale pikantna sałatka w stylu meksykańskim. Jasna dekoracja stołu!
94 kcal
1 hour
Spróbuj oryginalnej i przepysznej meksykańskiej zupy! Jeśli jesteś miłośnikiem
156 kcal
20 minutes
Nie najtańszy, ale najsmaczniejszy! Daj sobie radość z brzucha!
138 kcal
40 minutes
Urozmaic swoje menu pysznym daniem meksykańskim! Ryż po meksykańsku wygląda
277 kcal
2 hours50 minutes
Zanurz się w świecie kuchni meksykańskiej, spróbuj pikantnej sałatki! Podałem
195 kcal
1 hour45 minutes
Pyszne danie na przekąskę. Zaskocz swoich bliskich!
162 kcal
50 minutes
Aromatyczna i bogata zupa z czerwonej ryby-gotuj i ciesz się! Co może być
105 kcal
1 hour
Pyszne danie, które zdecydowanie warto spróbować. Łatwe I Proste!Szybko I
207 kcal
8 hours
Ognisty przepis od meksykańskich macho! Chili con carne po hiszpańsku oznacza
389 kcal
15 minutes
Delikatny sos serowy na każdą okazję!! Irisha autor przepisu
170 kcal
45 minutes
Ulubione danie Meksykanów-spróbuj, jest pyszne! Jeśli zaliczasz się do
73 kcal
9 hours
Meksykańska atmosfera na jednym talerzu! Po prostu Luksus!
105 kcal
1 hour
Obfite i pożywne danie z kuchni meksykańskiej. Ta bogata zupa kukurydziana to
101 kcal
1 hour
Zafunduj sobie nowe danie o niesamowitym smaku! NashaDasha autor przepisu
128 kcal
1 hour
Tradycyjne meksykańskie danie w Twojej kuchni! To proste!
157 kcal
1 hour
Szybka i satysfakcjonująca przekąska pomoże meksykańskiej kanapce! Przepis na
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Klasyczne przepisy kulinarne
- Sosy
- Warzywa
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Czosnek
- Zieleń
- Z papryką
- Sól
- Przyprawy suche
- Dania z olejem roślinnym
- Z sok
- Kuchnia meksykańska
- Sosy Klasyczne
- Bez obróbki cieplnej
- Czosnkowy sos
- Ostry sos
- Domowy sos pomidorowy
- Z pomidora
- Z awokado
- Z cebula
- Surowa dieta
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
kuchnia meksykańska
Jakie tradycyjne potrawy jedzą Meksykanie?
Wśród zbóż ceniona jest kukurydza i fasola, wśród warzyw pomidory. I oczywiście wiele różnych przypraw. Tylko Meksykanie używają około stu odmian papryki. Jednak przepisy kuchni meksykańskiej można łatwo dostosować do delikatnych europejskich żołądków, ostrożnie obchodząc się z przyprawami. Nic egzotycznego, całkiem znane dodatki: kolendra, szafran, cebula, czosnek, papryka, kminek, kolendra, oregano…
Podsumowując, żywność narodowa to w większości wszelkiego rodzaju nadzienia zawinięte w tortillę kukurydzianą. Gulasz z mięsa, roślin strączkowych, warzyw. Chipsy nachos zamiast chleba. Pikantne zupy. Różne sosy.
Wśród autentycznych produktów, które są charakterystyczne tylko dla kuchni meksykańskiej:
- Kaktusy - jako baza do przystawek, smakują jak ogórek.
- Liście awokado-dodawane do herbat, zup, sałatek. Smak lukrecji.
- Agawa-robi się z niej napoje, w tym alkohol.
- Trzcina jest znanym składnikiem deserów.