skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bierzemy przepis na ciasteczka i mielimy je na okruchy. Następnie wymieszaj ze zmiękczonym masłem. Pokrywamy dzielone naczynie do pieczenia naoliwionym papierem i rozprowadzamy w nim powstałą masę, którą równomiernie rozprowadzamy. Powstałe ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę. Następnie wyciśnij sok z cytryny, lekko podgrzej i rozpuść w nim żelatynę. Ubij twarożek z cukrem granulowanym, dodaj kandyzowane owoce i żelatynę. Wymieszaj wszystkie składniki. Masę twarogową rozprowadzamy na cieście z ciastek. Wierzch ciasta dekorujemy połówkami winogron i plasterkami kiwi. Do dekoracji można użyć pomarańczy i brzoskwiń. Ciasto wysyłamy do lodówki na 3 godziny, po czym ciasto twarogowe z owocami można ozdobić stół. Zarówno smaczne, jak i zdrowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kandyzowane owoce - 216 kcal / 100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g