meksykańska przekąska
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podsmaż kawałki fileta z kurczaka. Dodaj sól, drobno posiekany czosnek, czarny pieprz i chili. Wymieszaj i kontynuuj smażenie.
Krok 2:
Dodaj sos pół puszki (miałem ostry sos do spaghetti). Wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 3:
Teraz zajmijmy się głównym
Krok 4:
Układamy chipsy w formie
Krok 5:
Top kurczaka
Krok 6:
Tarty ser
Krok 7:
Czerwona cebula w pierścienie lub półpierścienie
Krok 8:
Drobno posiekane pomidory
Krok 9:
Boczek
Krok 10:
Posyp drobno posiekaną natką pietruszki
Krok 11:
Powtórz wszystkie warstwy, zaczynając od chipsów. Gdzieś pomiędzy polałem pozostałym sosem. I piec w temperaturze 180 minut 15.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Frytki - 536 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g