Rolada Wellington mielona
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz cebulę, marchewkę, ziemniaki, pokrój w 1 cm kostkę.
Krok 2:
Drobno posiekaj również pieczarki.
Krok 3:
Wlej 2 łyżki na patelnię. l. oliwa z oliwek, umieść ją na średnim ogniu, dodaj posiekane warzywa i grzyby. Dodaj rozmaryn, smaż, mieszając przez 7 minut. Dodaj groszek i gotuj jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia, ostudzić.
Krok 4:
Do mięsa mielonego dodaj jajko, sól, pieprz, dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Rozwałkuj ciasto francuskie na warstwę, ułóż nadzienie wzdłuż długiej krawędzi, Zwiń w rolkę ,ściśnij krawędzie rolki(będzie wyglądać jak świąteczna klapa lub duży cukierek). Posmaruj ubitym jajkiem.
Krok 6:
Piec przez 1 godzinę w piekarniku o temperaturze 200 stopni.
Krok 7:
Pokrój na porcje. Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g