Pizza w chlebie pita

Pizza Papa Jones odpoczywa w porównaniu do tej)! I jedzenie jej jest wygodne! Twoje zwierzęta będą zachwycone))! Zwłaszcza-dzieci)!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 12 g
tłuszcze 60 % 28 g
węglowodany 15 % 7 g
322 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Fusilli zagotuj w osolonej wodzie al dente. Wrzuć do durszlaka i ostudź.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pół wędzoną kiełbasę w paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce. Odłóż część sera, aby posypać wierzch bułki. Podziel jajko na białko i żółtko. Połącz białko jaja z majonezem. Rozłóż chleb pita, posmaruj arkusz keczupem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż ugotowany makaron na keczupie. Następnie ułóż pokrojoną kiełbasę. Popieprzyć. Posmaruj warstwą majonezu. Rozłóż warstwę sera na wierzchu. Zwiń w rolkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż rolkę na natłuszczonej blasze do pieczenia. Ubij żółtko i obficie posmaruj bułkę i posyp pozostałym startym serem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25-30 minut, aż wierzch się zrumieni. Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy