filet z sandacza w śmietanie z jabłkiem

filety rybne na obiad. Delikatne, pieczone w aromatycznej śmietanie! Objadanie się! Filety z sandacza można smażyć, piec, ale możemy zrobić lepiej! Wystarczy dodać jabłko i śmietanę do fileta, a nasz obiad będzie gotowy! Prawidłowe odżywianie jest smaczne i zdrowe!
annasher88Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 54 % 13 g
węglowodany 13 % 3 g
210 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
pokrój filety z sandacza na małe, cienkie kawałki, pieprz i sól. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia umieść filety w gęstej warstwie. Polej rybę sokiem z cytryny. Zetrzyj duże zielone jabłko w dużym otworze. Połóż jabłko gęstą warstwą na rybie. Śmietanę lekko ubić w lekką pianę. Wlać jabłko równomiernie śmietaną. Zetrzyj ser na tarce w małym otworze. Rozłóż ser górną warstwą. Wkładamy filety z sandacza do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 minut, aż będą gotowe.

voila, ciesz się wspaniałym smakiem!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy