ciasto z omulem i cebulą

najsmaczniejsze ciasto rybne!!! Rozpływa się w ustach!). Smak dzieciństwa))
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 11 % 5 g
węglowodany 76 % 34 g
259 kcal
IG: 6 / 94 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
obrać omul (lub dowolną inną rybę, filet), filet omul z pieprzem i solą, obrać cebulę i pokroić w półpierścienie, przenieść do ryby, aby była nasycona sokiem, a następnie podzielić ciasto na 2 części, jedna z nich powinna być nieco większa. Większość ciasta rozwałkować i ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia, posypać cebulą, ułożyć filety rybne i ponownie posypać cebulą, rozwałkować drugą część ciasta i przykryć nim ciasto. Włóż ciasto do nagrzanego do 50 stopni, piekarnika na 5-7 minut, następnie przełącz temperaturę na 150-180 stopni i piecz przez 30-40 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy