ciasto z omulem i cebulą
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
obrać omul (lub dowolną inną rybę, filet), filet omul z pieprzem i solą, obrać cebulę i pokroić w półpierścienie, przenieść do ryby, aby była nasycona sokiem, a następnie podzielić ciasto na 2 części, jedna z nich powinna być nieco większa. Większość ciasta rozwałkować i ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia, posypać cebulą, ułożyć filety rybne i ponownie posypać cebulą, rozwałkować drugą część ciasta i przykryć nim ciasto. Włóż ciasto do nagrzanego do 50 stopni, piekarnika na 5-7 minut, następnie przełącz temperaturę na 150-180 stopni i piecz przez 30-40 minut.
smacznego!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
