Crumble z rybą w białym sosie

Spróbuj i poczęstuj przyjaciół i rodzinę, to jest pyszne! Dość niezwykłe danie, które jest przygotowywane z dostępnych produktów w mgnieniu oka, może słusznie zająć pierwsze miejsce na podium wśród zdrowych i smacznych kolacji. Soczysta ryba pod najdelikatniejszym białym sosem z piaskową czapką, dobrym dodatkiem może być sałatka warzywna z lekkim dressingiem. Ten Crumble jest łatwy do przygotowania na spokojny rodzinny posiłek, nie wstydź się podawać go na świątecznym stole. Poczęstuj się! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 42 % 14 g
węglowodany 27 % 9 g
197 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przede wszystkim nie zapomnij włączyć piekarnika, wszystko gotuje się bardzo szybko! W przypadku kruchego okruchu wymieszaj mąkę pszenną z pokrojonym w kostkę masłem, cukrem i solą (można to zrobić nie tylko rękami, ale także blenderem lub kombajnem, wolę gotować okruchy rękami, jest to bardzo proste i nie trzeba później myć urządzeń).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połóż okruchy piasku na małej blasze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni przez około 10-12 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas pieczenia ciasta przygotuj rybę. Filet rybny pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Posmaruj foremki do pieczenia masłem, połóż przygotowaną rybę na dnie każdej ryby.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj składniki sosu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj je.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż sos na przygotowanej rybie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Natychmiast włóż kokilki rybne do piekarnika na okruchy piasku (minęło dokładnie 5 minut od rozpoczęcia pieczenia okruchów) na około 8 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż złoty Crumble do kokilek i piecz przez kolejne 5 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przed podaniem udekoruj Crumble koperkiem i jagodami. Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy