skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przede wszystkim nie zapomnij włączyć piekarnika, wszystko gotuje się bardzo szybko! W przypadku kruchego okruchu wymieszaj mąkę pszenną z pokrojonym w kostkę masłem, cukrem i solą (można to zrobić nie tylko rękami, ale także blenderem lub kombajnem, wolę gotować okruchy rękami, jest to bardzo proste i nie trzeba później myć urządzeń).
Krok 2:
Połóż okruchy piasku na małej blasze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni przez około 10-12 minut.
Krok 3:
Podczas pieczenia ciasta przygotuj rybę. Filet rybny pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Posmaruj foremki do pieczenia masłem, połóż przygotowaną rybę na dnie każdej ryby.
Krok 4:
Przygotuj składniki sosu.
Krok 5:
Wymieszaj je.
Krok 6:
Rozłóż sos na przygotowanej rybie.
Krok 7:
Natychmiast włóż kokilki rybne do piekarnika na okruchy piasku (minęło dokładnie 5 minut od rozpoczęcia pieczenia okruchów) na około 8 minut.
Krok 8:
Włóż złoty Crumble do kokilek i piecz przez kolejne 5 minut.
Krok 9:
Przed podaniem udekoruj Crumble koperkiem i jagodami. Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g