skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw podgrzej 0,5 l.mleko.
Krok 2:
Podczas podgrzewania mleka bierzemy miskę. Wlej do niego torebkę z drożdżami, dodaj 1 łyżeczkę cukru i zalej ciepłą wodą (około pół szklanki)
Krok 3:
Gdy drożdże się zbliżą, a mleko się rozgrzeje, rozbij dwa jajka do innej miski, dodaj mleko, drożdże,1 łyżeczkę soli, 3 łyżki. łyżki cukru, 100 gr.oleju roślinnego i mąki (wyszło mi około 6 szklanek)
Krok 4:
Zagniataj ciasto. Wkładamy go do lodówki na 30 minut.
Krok 5:
Po 30 minutach wyjmujemy ciasto. Wyraźnie wzrosła. Teraz powinien stać w cieple przez 20-30 minut.
Krok 6:
Włącz piekarnik.Rozwałkuj ciasto (o grubości około 0,5 cm). Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, rozłóż na niej ciasto. Posmaruj ciasto majonezem.
Krok 7:
Zetrzyj jajka.
Krok 8:
Pokrój kiełbasę w paski.
Krok 9:
Wyjmujemy marynowane grzyby ze słoika (około połowy=200gr.)
Krok 10:
Zetrzyj również ser.
Krok 11:
Włóż pizzę do nagrzanego piekarnika i piecz w 150 stopniach przez 25-30 minut.
Krok 12:
Okazała się miękka, pyszna pizza) Smacznego))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g