Rolada z kurczaka z solonymi grzybami

świetna przekąska na świąteczny stół. Nadzienie można zmieniać według własnego VKS. Bułka to bułka-to, co włożysz do środka, będzie tam w finale).Wszelkie grzyby, ser, szynka-cokolwiek chcesz, ale oczywiście bez fanatyzmu-zdecydowanie nie powinieneś nadziewać dżemem)))! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 72 % 18 g
tłuszcze 20 % 5 g
węglowodany 8 % 2 g
123 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

ułóż filety pojedynczo na powierzchni roboczej, przykryj folią i ubij. Pokrój grzyby i kapary nożem, wymieszaj. Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Olej rozgrzać na patelni, włożyć cebulę i czosnek; gotować 4-5 min.zdjąć z ognia, dodać cebulę do mieszanki grzybowej. Dopraw trybulą. Połóż mięso mielone na filecie, zwiń. Każdy filet szczelnie owinąć folią, zanurzyć we wrzącej wodzie na 7-8 minut, a następnie wyjąć, zdjąć folię i cienko pokroić w poprzek. Podawać ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Trybula - 237   kcal/100g

Podobne przepisy