Rolada z kurczaka z solonymi grzybami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ułóż filety pojedynczo na powierzchni roboczej, przykryj folią i ubij. Pokrój grzyby i kapary nożem, wymieszaj. Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Olej rozgrzać na patelni, włożyć cebulę i czosnek; gotować 4-5 min.zdjąć z ognia, dodać cebulę do mieszanki grzybowej. Dopraw trybulą. Połóż mięso mielone na filecie, zwiń. Każdy filet szczelnie owinąć folią, zanurzyć we wrzącej wodzie na 7-8 minut, a następnie wyjąć, zdjąć folię i cienko pokroić w poprzek. Podawać ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Trybula - 237 kcal/100g