skład / składniki
metoda gotowania
W przypadku rolki udo królika (waga tuszy 2-3 kg) jest wstępnie przetworzone, usuń kości.
zmiel wszystkie składniki nadzienia w blenderze, aż będą gładkie.
połóż filety na stole, przykryj folią spożywczą, ubij i przełóż na folię. Sól i pieprz. Połóż nadzienie cienką warstwą , na nim-suszone śliwki. Owinąć królika ciasną rolką, szczelnie zapakować w folię.
piec w piekarniku w temperaturze 120° C, 1,5 godziny.
w tym czasie na sos pokrój cebulę i paprykę (bez przegród i nasion) na średnie kawałki. Smażyć z olejem roślinnym, 7-10 minut. wlać wino i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5-7 minut. Zdejmij z ognia, ostudź trochę. Przełóż do blendera, zmiksuj do uzyskania gładkości, przetrzyj przez sito.
wyjmij rolkę z folii, pokrój na pół. Ułóż na porcjowanych talerzach. Podawać z sosem i ziemniakami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g