kanapki a la cheeseburger
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z mięsa mielonego przygotowujemy małe klopsiki do wielkości krakersa, smażymy lub pieczemy w piekarniku przez 20 minut, a następnie rozprowadzamy na krakersach. Są wygodne do przygotowania w przeddzień wakacji
Krok 2:
Rozłóż ser pokrojony w plastry na wierzchu,a na nim kolejny krakers.
Krok 3:
Owijamy boczkiem, a na wierzchu kładziemy pięknie pokrojony kawałek ogórka. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego na pełną moc na 5 minut, następnie wyłączamy i czekamy kolejne 5 minut
to wszystko! Nasze kanapki a la cheeseburger są gotowe. Okazały się bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g