skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrozić ciasto 1 arkusz na 1 rolkę. Przygotuj jabłka: drobno posiekaj (możesz wcześniej marynować jabłka z cynamonem i cukrem, aby pozwolić sokowi na 20-30 minut), ale jeśli nie masz na to czasu, możesz natychmiast rozłożyć pokrojone jabłka na cieście, w tym czasie piekarnik musi zostać podgrzany do 190 stopni
Krok 2:
Po ułożeniu jabłek na cieście posyp cukrem, orzechami i cynamonem
Krok 3:
Zawiń ciasto z nadzieniem w rurkę, złóż brzegi ciasta, aby nadzienie nie wypadło, połóż bułki na blasze do pieczenia lub w naczyniu, w którym będziesz gotować, posmaruj mieszanką jajeczną (1 jajko+1 łyżeczka wody - ubij) i wykonaj wzdłużne nacięcia na rolce. Piec 40-45 minut w 190 stopniach na złoty kolor
Krok 4:
Twoja bułka strudel jest gotowa! Najlepiej podawać z lodami. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g